Хоризонтални щори

Хоризонталните щори са най-често използваният продукт за вътрешно засенчване. Изработени са от алуминиеви ламели с ширина 16 или 25мм с цветно, лаково покритие, което не избелява. Регулират достъпа на светлината чрез завъртане на ламелите с PVC щека. Когато не се налага да се ползва щората, тя може да бъде събрана в горния си край посредством въженце и прозорецът остава свободен.

Има два варианта за фиксиране ,така че щорите да не се клатят при отваряне на крилата.

 • Фиксатор – пластмасова щипка,която се поставя на долния профил на щората
 • СВ – система с две корди и планки посредством които щората се движи като по водачи

Фирма „Боряна 22” предлага няколко модела хоризонтални щори:

 • Mодел хоризонтални щори „Пред стъкло”. Подходящи са за всички видове дограма, витрини и преградни стени. Приложими са в жилищни, офис, търговски и административни сгради. Този модел щори се монтират от вътрешната страна на прозорците. Могат да бъдат монтирани между стъклодържачите, като се равняват с дограмата и по този начин не пречат при отваряне и затваряне на прозорците. Също така могат да бъдат монтирани върху самите стъклодържачи,за да постигнете пълно затъмнение.
 • Mодел хоризонтални щори „Пред стъкло-BlackOut”. Хоризонталните щори модел Black Out са изработени със специална перфорация на ламелите (на основните отвори и на отворите за странично водене), която не позволява проникване на никаква светлина, когато щората е в затворено положение.
 • Модел Хоризонтални щори „Макси Стандарт BlackOut” (с квадратно сечение на горния корниз), при който модел щората се закрепва с допълнителни планки към дограмата, като в повечето случаи монтажът е челен. Лесни и удобни за подръжка, с добро регулиране на интензитета на светлината.
 • Модел Хоризонтални щори „Макси Стандарт BlackOut”. Хоризонталните щори модел “Макси Black Out” са със специална перфорация на ламелите, така че при завъртане (затваряне) на ламели отворите се скриват. Хоризонталните щори модел “Макси Black Out” се монтират на прозореца (към помещението), като щората застава между стъклодържачите на дограмата (плътно до стъклото). Така тя е на едно ниво с профила на дограмата и не пречи при отваряне и затваряне на дограмата.

Вертикални щори

Вертикалните щори са модерен заместител на завесите – придават стил и уют на Вашия дом. Изработват се от текстилни материи, защитени със специална промазка, антистатични или негорими. Ширината на ламелите са два размера: 89 мм и 127 мм.
За задоволяване на конкретните Ви желания, различните видове материи и цветове имат различни степени на пропускане и абсорбиране на светлината. Ивиците плат се движат както по хоризонтала, така и около оста си, като по този начин позволяват да се контролира светлината и видимостта. Механизмите за управление позволяват на пакета ламели да се събира индивидуално в левия или десния край, да се разделя на две части (от центъра към двата края) или да се събира в средата.
Има различни начини на монтаж: стенен и таванен.

Плисе щори

Стилни и красиви, с неповторим дизайн и елегантно контролиране на светлината. Една от силните характеристики е възможност за изпълнение в нестандартни форми – триъгълни, арки, многоъгълни, трапецовидни, наклонени прозорци и капандури. Плисе щорите заемат минимална част от стъклото в събрано състояние за максимален просвет, когато не се използват.
Предлагаме голям избор от колекция висококачествени платове, със специална обработка, която не позволява полепването на прах,устойчиви на слънцето, с прозрачна, полупрозрачна и напълно затъмняваща текстура. В колекцията ни ще намерите платове с алуминиево покритие, които отразяват UV лъчите. Моделите „Дует” и „Дует Фикс” са с платове с най-добрите термоизолационни характеристики от всички материали за вътрешно засенчване.
Моделът плисе щори има четири начина на управление:

 • управление с корда
 • управление с дръжка
 • управление със синджир
 • управление с ел.мотор

Окомплектовката и профилите могат да бъдат в цвят:

 • бял 001 / RAL 9003 /
 • тъмно кафяв 002 /RAL 7013 /
 • сив 004 / RAL 9006 /
 • антрацит /RAL 7016 /

Този модел щори са продукт на Hunter Douglas-Холандия.

Рoло щори

Роло щорите са продукт за вътрешно засенчване. Можем да Ви предложим функционалност, която надминава очакванията и на най-взискателните клиенти. Тези щори бързо се превърнаха в една от основните тенденции в интериорния дизайн. Стилни, удобни и много лесни за използване в различни модели:

 • Mодел роло щори „Eлеганс”
  Заоблен декоративен профил и елегантни алуминиеви водачи, фино прилягащи към дограмата, спирайки притока на светлината и видимостта. Предлага се богат избор на материи и цветове. Профилите и водачите на този модел щори са бял, кафяв, сребрист, антрацит и имитации на дърво (светъл дъб, орех, златен дъб, череша и махагон). Щората се управлява посредством фино синджирче.

 • Mодел роло щори „Ден Нощ Елеганс”
  Роло щори модел „Ден & Нощ Елеганс“ се изработва с малка кутия. Този модел се препоръчва при щори с височина под 140 см. Модела е със заоблен декоративен профил и елегантни алуминиеви водачи, фино прилягащи към дограмата, спирайки притока на светлината и видимостта. Изработва се от плат с редуващи се последователно ивици от непрозрачни и прозрачни области на материала. Профилите и частите, които предлагаме за този модел щорите са в цвят бял, кафяв, орех, златен дъб и антрацит.

 • Модел Роло щори „Комфорт”
  Роло щори модел „Комфорт“ е подходящ за по-големи прозорци, дава възможност за изпълнение на щори с ширина до 220 см и височина до 300 см. Движението на плата се контролира ръчно, посредством синджир. Към стандартната изработка могат да се добавят алуминиев долен профил, странично водене с метална корда, метален синджир за управление и декоративна алуминиева кутия. Цветовете на профилите и частите, които предлагаме за този модел щорите са: бял, кафяв, сив, бежов и черен.

 • Модел Роло щори „Комфорт 40+” Роло щори модел „Комфорт 40+“ е подходящ за по-големи прозорци, дава възможност за изпълнение на щори с ширина до 260 см и височина до 350 см. Управлението на щорите може да е ръчно или с автоматизирана система (ел. мотор). Към стандартната изработка могат да се добавят алуминиев долен профил, метален синджир за управление и декоративна алуминиева кутия. Цветовете на компонентите, които предлагаме за този модел щорите са: бял, бежов, сив и черен.

 • Модел Роло щори „Ден Нощ Комфорт” Роло щори модел „Ден & Нощ Комфорт“ е подходящ за закриване на големи площи. Препоръчва се за щори с ширина до 220 см и височина до 250 см. Плата е с редуващи се последователно ивици от непрозрачни и прозрачни области на материала. Движението на щората се контролира ръчно, посредством синджир или ел. мотор. Компонентите, които предлагаме за този модел щорите са в цвят бял.

Римски щори

Римските щори са един от най-актуалните модели в съвременния интериор. Тези щори изцяло заместват пердетата. Те създават атмосфера на топлина и романтика в дома. Могат да бъдат акцент, допълнение или част от интериора за повече уют.
Съвременните римски щори се изработват от красиви платове и са в комбинация с лесни за употреба механизми. Платовете се отделят лесно от водача, за да се почистват и перат. Когато са спуснати платът застава плътно пред стъклото,а при събирането им елегантно се надипля. Материите са както плътни,така и леки,ефирни и полупрозрачни избрани по Ваш избор.

Дървени щори

Дървените хоризонтални щори внасят естествена красота и топлина във Вашите помещения. Този модел щори са изработени от палмово дърво. Ламелите са с ширина 25м. и 50мм, профилите и кордите са цветово съчетани с цвета на дървото. Единствено релсата е алуминиева, но е прибрана зад дървен декоративен корниз. Освен стилния си външен вид, те са изключително ефективни при  регулиране на светлинният поток чрез завъртане на ламелите.

Външни алуминиеви ролетни щори

Външните ролетни щори са подходящи за цялостното оформление на дограмата в дома Ви. Осигуряват максимална защита от слънце, шум, прах и вода. Изработени са от висококачествени топло и звукоизолационни материали.
Фирма „Боряна 22” ЕООД предлага три модела външни алуминиеви щори в зависимост от големината на размерите. Могат да бъдат с ширина на ламелите 39.5мм, 56мм и 78мм и са направени от два слоя алуминий, между които има пълнеж от полиуретанова пяна. Външните ролетни щори можете да задвижите ръчно /с табакера или манивела/ или чрез електромотор /с бутон или дистанционно/. Моторизирайте Вашите външни щори с автоматика „GAVIOTA” (Испания) на разумни цени и високо качество. Предлагаме обширен каталог от цветове на ламелите, които биха отговаряли на всяко изискване.